Home
Over ons
Innovatietafels
Nieuws
Contact

Nieuws

Afbeelding van Kansenkaart: waterstof initiatieven in beeld
Kansenkaart: waterstof initiatieven in beeld

27 november 2020
Afbeelding van Bedrijvenkring Sterk Techniek Onderwijs
Bedrijvenkring Sterk Techniek Onderwijs

27 november 2020
Afbeelding van DrechtstedenInzicht: arbeidsmarkt innovatief in beeld
DrechtstedenInzicht: arbeidsmarkt innovatief in beeld

27 november 2020
 
 
 

Inclusief ondernemen? De Normaalste ZaaK!

 
29 augustus 2018
De Normaalste Zaak is een groeiend netwerk van ruim 600 MKB-ondernemers en grote werkgevers, die bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen die kan en wil werken welkom is.

Het netwerk heeft ook een regionale focus. Onder de naam “de 99 van….” initieert De Normaalste Zaak in samenwerking met regionale werkgeversverenigingen daadkrachtige, herkenbare lokale netwerken. In onze regio is “99vandrechtsteden” actief. Daarbij wordt o.a. samengewerkt met Baanbrekend Drechtsteden en Werkgevers Drechtsteden. Daarnaast tonen inmiddels ook lokale ondernemersverenigingen belangstelling, zoals de Vereniging Sliedrechtse Ondernemers (VS0).

Een Stuurgroep en Kerngroep faciliteren dit netwerk. Partners en MKB-ondernemers zijn hierin vertegenwoordigd.

Inmiddels zijn een kick-off, een Proeferij en de eerste thema-bijeenkomst rondom MKB en inclusief ondernemen georganiseerd. Hierbij deelden we de ervaringen van Jennifer van Rossum van Subway. Winnaar van de Social Impact Award 2017! Allen met groot succes. Ook de nodige publiciteit in Drechtsteden Business en het AD hebben gezorgd voor bekendheid rondom inclusief ondernemen. Voor onze regio gaan of zijn we aan de slag met ook de volgende themagroepen:

Reshoring, “Is uw organisatie toekomstbestendig?” Met dit thema zijn we aan de slag met Assembly Partner uit Dordrecht het Programma Arbeidsmarktbeleid van de regio en The Reshoring Connection van de Universiteit Tilburg. De eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 12 september jl. Wordt vervolgd.

Thema Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit pakken we op met Syndion, Studio Blijmakers en de Stichting Hersenletsel Zuid-Holland. Deze eerste bijeenkomst was 25 september jl.

Ook u kunt zich als partner aanmelden via de website: www.99vandrechtsteden.nl

Contactpersoon voor deze regio:
Arie van den Herik 06 5150 84 17 of
arievandenherik@denormaalstezaak.nl