Home
Over ons
Innovatietafels
Nieuws
Contact

Nieuws

Kansenkaart: waterstof initiatieven in beeld

27 november 2020
Bedrijvenkring Sterk Techniek Onderwijs

27 november 2020
DrechtstedenInzicht: arbeidsmarkt innovatief in beeld

27 november 2020
 
 
 

Smart City Drechtsteden - Platform voor electronisch factureren

 
31 juli 2019
Sinds augustus 2018 wordt er in de regio hard gewerkt aan het opzetten van een uniek platform voor electronisch factureren. Met financiële ondersteuning van Smart City Dordrecht is electronisch factureren voor iedere organisatie snel en voordelig te regelen.

De afgelopen jaren zijn we in Nederland geleidelijk van papieren facturen naar digitale facturen gegaan, de bekende “pdfjes”, maar de wereld om ons heen blijft veranderen. De komende jaren zal electronisch facturen steeds meer worden toegepast. E-facturatie is een nieuwe vorm van factureren die ervoor zorgt dat een rekening, volledig digitaal, op een efficiënte, papierloze, manier terecht komt bij de ontvanger.

E-facturatie wordt verplicht
De Rijksoverheid hanteert sinds januari 2017 als voorwaarde dat nieuwe leveranciers hen een e-factuur sturen in een standaard formaat, welke door diverse marktpartijen is opgesteld. Naar de toekomst zal de overheid dit steeds meer gaan handhaven (EU richtlijn EU/55/2014). Veiligheid is voor de overheid, naast kostenbesparing, de grootste reden om over te stappen.

Innovatietafel WerkgeversDrechsteden
De innovatietafel E-facturatie van Werkgevers Drechtsteden heeft het initiatief genomen om kleine én grotere organisaties in de regio te informeren, te stimuleren en hulp te bieden bij het oppakken van electronisch factureren. Vóór en dóór organisaties dus! Waarom zou iedereen voor zich het wiel moeten uitvinden?

Cybersecurity
De beveiliging van gegevens is een belangrijk aandachtstpunt! Het ICT platform fungeert als een regionale “super” hub die organisaties helpt bij de omzetting van alle soorten facturen (papier, PDF en de verschillende in gebruik zijnde UBL versies) naar één digitale UBL-versie. De internationaal afgesproken standaard is UBL 2.1 (peppol). Dit is de beveilings- en inscryptiewijze die Europees is afgesproken voor de beveiliging van E-Facturen. Binnen dit initiatief gaat met deze standaard gewerkt worden zodat het platform klaar is voor de toekomst.

Who is who?
Het platform wordt gerealiseerd door de WD leden Vitrumnet, Heeros, DRV en IMC. Er wordt nauw samengewerkt met Stichting Drechtsteden Onderneemt. Deze stichting is in 2018 opgericht vanuit WerkgeversDrechtsteden.

Alle organisaties in de Drechtsteden die belangstelling hebben voor dit initiatief kunnen contact opnemen met IMC Organisatie en Subsidieadviseurs (www.imcosa.nl) in Sliedrecht, kwartiermakers van dit project. Aanspreekpunt is Roland van de Graaf (r.vd.graaf@imcosa.nl) en mailen is meedoen.